Saya tertanya-tanya jika anda benar-benar tidak berada di bar.

Presiden Universiti Kebangsaan dipilih sebagai presiden ketiga dalam pilihan raya presiden. Ia adalah rekod yang sangat jarang berlaku di universiti kebangsaan Korea. Dia dipilih sebagai pemenang tiga kali dan menerima dua pelantikan dan tidak pernah dilantik. Semasa pentadbiran Park Geun-hye, dia adalah yang pertama dalam pilihan raya kedua, tetapi tidak menerima pelantikan.

Jika saya tidak menerima pelantikan itu dan tidak menjadi presiden walaupun saya tidak menerima pelantikan itu, saya hampir menyerah, tetapi saya mencabarnya lagi. Kwon telah mencabar jawatan presidennya dengan keras kepala kerana kesedaran dan panggilan krisis bahawa Universiti Kebangsaan Gyeongsang mungkin akan hilang jika ia tidak bersedia sekarang.

“Seperti yang kita semua tahu, universiti-universiti Korea kini berada di ambang tsunami tebing penduduk, dan universiti kebangsaan, Universiti Kebangsaan Gyeongsang, sudah mengalami kekurangan taman. Sekiranya tidak ada resolusi yang luar biasa dalam keadaan ini, krisis yang boleh ditolak oleh tsunami ini menjadi kenyataan. “Kwon berkata,” Saya merasakan krisis bahawa universiti mungkin hilang. “

Untuk mengatasi krisis universiti, Kwon adalah ‘integrasi’ dan ‘pembaharuan struktur’. Untuk tujuan ini, integrasi dengan Gyeongnam dan KAIST telah selesai. “Bagaimana kita memperbaharui ruang yang boleh disatukan?” Kwon menekankan bahawa kurikulum yang dikehendaki oleh rantau dan era harus diwujudkan. Penurunan populasi umur sekolah Empat era Revolusi Perindustrian Empat tahun, simpati dengan kawasan pendidikan bukan tatap muka, menekankan bahawa ini adalah kata kunci utama untuk universiti pergi.

Projek bercita-cita tinggi yang Kwon sedang bersedia untuk mengatasi krisis universiti adalah ‘Projek Pembinaan Platform Pendidikan Liberal’. Platform pendidikan seni liberal ‘Projek Inovasi Serantau Berdasarkan Kerjasama Kerajaan Tempatan-Universiti’, yang dipromosikan bersama dengan Wilayah Gyeongnam, adalah sistem pendidikan yang membolehkan bukan sahaja Universiti Kebangsaan Gyeongsang tetapi juga universiti kecil dan sederhana lain untuk mengambil bahagian. Universiti lain boleh mengambil bahagian dalam platform ini dan menyumberkan kursus seni liberal mereka sendiri, yang akan membolehkan universiti-universiti kecil dan sederhana untuk mengurangkan kos membuka dan mengendalikan kursus seni liberal. Ini adalah gambar Kwon bahawa universiti dapat meningkatkan daya maju dengan menumpukan perhatian kepada pengkhususan dengan mengurangkan kos.

Kwon berkata matlamatnya dari segi pemulihan industri tempatan adalah untuk meletakkan asas bagi Gyeongnam Barat untuk menjadi mekah untuk pesawat peribadi (PAV). PAV, drone yang ditunggangi oleh orang, mempunyai kelebihan yang tidak memerlukan landasan berbanding dengan pesawat ringan, jadi ia akan menjadi era PAV dan bukannya kereta dan 풀싸롱 pesawat ringan pada masa akan datang. Kwon sedang melukis di era PAV supaya Gyeongnam Barat menjadi pangkalan pengeluaran.

“West Gyeongnam mempunyai semua keadaan yang baik untuk menjadi mekah untuk PAV: Kompleks Perindustrian Kebangsaan Udara, KAI, dan Universiti Kebangsaan Gyeongsang, sebuah universiti khusus dalam bidang penerbangan. Terdapat juga cerita sejarah dan budaya. Di samping itu, terdapat syarikat, institut penyelidikan dan perniagaan yang berkaitan seperti AHN, Edison Motors, Pusat Teknologi Aeronautik dan Elektronik Institut Ujian Teknologi Perindustrian Korea, Korea Land and Housing Corporation (LH), Institut Penyelidikan Seramik Korea, dan Institut Bahan Korea. “Jika Universiti Kebangsaan Gyeongsang menjadi pusat dan memulakan pembangunan teknologi, ia akan berjaya.” Kwon berkata beliau sedang mengejar projek penyelidikan berskala besar yang berkaitan dengan PAV tahun depan.

Beliau berkata beliau tidak akan melakukan politik, walaupun dia adalah pilihan raya yang cukup untuk memenangi tiga kali berturut-turut dalam pilihan raya presiden. “Saya memenangi pilihan raya, tetapi saya tidak sesuai dengan pilihan raya, jadi pilihan raya adalah yang terakhir.”Saya tidak bermaksud untuk pergi ke politik.” Apabila semua orang berkata mereka tidak akan pergi, mereka berkata, “Saya akan dapat melihat sama ada mereka betul atau salah.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다